Lek

Arduino- og legolek

Det er utrolig lenge siden jeg hadde en så nerdete lørdag som jeg hadde i går. Stikkordene Arduino og Lego stemmer, og for tre karer klarte de sammen å fortrenge trangen til nettopp alkohyler, byen og fylla. Jeg har nemlig fått, og nettopp anskaffet to fantastiske morsomme leketøy for skikkelige nerder.

Lego Mindstorms NXT2.0-sett

Av alle gode innflyttingsgaver jeg har fått så er kanskje Lego Mindstorms NXT2.0-settet noe av det beste jeg har fått. Innholdet i denne skaper virkelig mange timer med glede for små og (veldig) store barn.

Anders og Magnus bygde hvert sitt forsøk på raskest mulig fremdrift i en bil via girutveksling. Det er fantastisk hvor mye glede det å få noe til å kjøre fremover kan skape.

Arduino Duemilanove

Selv satt jeg med det enda litt mer nerdete Arduino-kortet jeg nylig har kjøpt. Arduino er en plattform for hardware-prototyping. Kortet gir deg en IC du kan programmere i C med 32K minne, i tillegg får du 5 analoge innganger og 13 digitale. Den har usb-tilkobling for å laste opp koden.

Det var første gang jeg hadde tid til å leke med det, og jeg fikk testa litt LED-styring, kontrollert en motor, kontollert en servo via et potentiometer og laget en LED-basert binærteller. Det var magisk! Sjelden har jeg latt meg fascinere så mye av et blinkende lys.

Jeg har masse planer for både Lego-settet og Arduinoen …

  • Robot som kjører rundt og inspiserer leiligheten
  • Lysshow
  • Småspill
  • Heisekran
  • Inneklimalogger

Har du vurdert å finne nytt leketøy som taler til utforskeren og nerden i deg? Jeg kan anbefale både Mindstorms og Arduino. Den første med litt bredere appell og den andre med enda litt større muligheter.

En smakebit på hva jeg har bygget med Lego-settet:

About Raymond Julin

Lead developer at Keyteq Labs, a product business in Bergen, Norway with a reputation for modern user friendly solutions.

Leave a Reply